Donderdag 26 Augustus 1993, Golden Gate Bridge, San Francisco; ”De wind waait langs zijn gezicht, het is drukkend warm. Een man staat er verloren bij, eenzaam op de rand van de Golden Gate Bridge en staart dof voor zich uit. Hij ziet de zon niet, voelt de warmte niet, alleen kilte. Alles is donker, alles is zwart. Hij kijkt omhoog en laat zich vallen. ” Roy Larson Raymond is niet meer,…

           

‘What the h… ???’ 

Ik ben een beelddenker, vandaar. Dus als ik zoiets lees plopt er gelijk een soort van filmpje / scenario  in mijn hoofd. Anyway, wie is deze man? Afgelopen nacht was de nieuwe Victoria’s secret show op de buis om 4.00 Nederlandse tijd geloof ik. Uuh nee, ik ben er niet voor opgestaan maar ‘as a lingerie-addict’ verheugde me wel op de foto’s en filmpjes op YouTube. T zag er weer fantastisch uit, prachtige modellen met super strakke body’s. Enfin, die tijd is voor mij voorgoed voorbij.  Oh ja en wie is die man Roy Larson Raymond nou eigenlijk ? 

Ik ben altijd benieuwd naar wie de bedenker of oprichter is achter een succesvol merk. Juni 1977 opende R. L. Raymond zijn 1e Victoria’s Secret winkel in een shopping mall te Palo Alto, California. Het idee is ontstaan vanuit een irritatie, ..komt het je bekend voor ? Raymond ging lingerie shoppen voor zijn vrouw en voelde zich behoorlijk opgelaten, ‘awkward’ in een aftands warenhuis. Binnen 5 jaar opent Raymond 6 winkels mét daarbij een 42 pagina’s tellende postorder catalogus en realiseert een omzet van 6 miljoen dollar per jaar. Time to sell! In 1982 verkoopt Raymond het retailconcept Victoria’s secret aan Leslie Wexner, oprichter van ‘the Limited’ voor 1 miljoen dollar. Binnen 10 jaar is Victoria’s secret Amerika’s grootste lingerie retailer met een omzet van rond de 1 BILJOEN dollar! Oeps,..

In 1984 investeerde Raymond 650.000 dollar in het exclusieve ‘My childs destiny’. Het bedrijf verkocht o.a. dure kleding en speelgoed voor kinderen. Dit werd echter geen succes. Raymond ging failliet. Alles wat hij daarna probeerde flopte en liep op niets uit,.. In 1993 een jaar na zijn echtscheiding met zijn vrouw pleegt Roy Larson Raymond zelfmoord.

In het YouTube filmpje struikelt en valt model Ming Xi op de catwalk tijdens de show en hoewel dit zeker geen vergelijkbare situatie is met de oprichter van Victoria’s secret,  maakt het mij weemoedig als ik aan het trieste eind van deze man denk. The fall of the Golden Gate Bridge,..

Ok, that’s it for now,

Patricia ;=)