Wat is de betekenis van een momentum en waarom juist nu het besluit om de handschoen

weer op te nemen,..

Women of Colours is nooit helemaal uit het zicht verdwenen, maar ik heb het wel een poosje in de diepvries gelegd, de wereld was er blijkbaar nog niet klaar voor en ik misschien ook niet. Voor mijn gevoel heb ik mijn uiterste best gedaan om een product op de markt te brengen wat er naar mijn mening al lang had moeten zijn. We zijn nu ruim 2 jaar verder na de crowdfunding campagne en met regelmaat ontvang ik mailtjes of word gebeld door mensen die geïnteresseerd zijn en blijven in de ontwikkelingen van Women of Colours. Sterker nog het neemt alleen maar toe,…

Een mooi voorbeeld hiervan is het YouTube filmpje van YoMo!  https://youtu.be/h3aplZ8mJyE  

   met de zeer toepasselijke titel; Waarom vind ik geen bh in mijn huidkleur?!  YoMo! initiatief van de omroep KRO-NCRV, is een Facebook platvorm waar een team social  influencers  vragen beantwoordt die spelen bij  jongeren. En, ik heb me laten vertellen dat hier een vervolg op komt,..

Inclusiviteit daar draait het om. Gelukkig gaan steeds meer marketeers inzien dat producten beter verkopen als mensen zich ermee kunnen identificeren. Cosmeticagigant L’oreal heeft dit inmiddels ook ingezien en heeft make-up lijn True Match maar liefst uitgebreid naar 33 kleuren!

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar hele bevolkingsgroepen zien zichzelf niet gerepresenteerd in veel commerciële uitingen van bedrijven die hun producten aan de man  brengen. Zij voelen zich onzichtbaar. Gisteren nog  bij het programma De wereld draait door werd er aandacht besteed aan het feit dat sinds kort de Brit Edward Enninful de eerste zwarte mannelijke hoofdredacteur van de Britse Voque is en bedenker van de laatste Pirelli-kalender, een all-black editie. Is de tijd nu eindelijk aangebroken, het momentum voor Women of Colours? Het lijkt er wel op,.. Ik ben er in ieder geval klaar voor, nu wél!

 

Wordt vervolgd,….